САЩ ще наложат  икономически санкции и визови ограничения срещу лицата,

...
САЩ ще наложат  икономически санкции и визови ограничения срещу лицата,
Коментари Харесай

САЩ ще наложат санкции на отговорни за насилието в Судан лица

САЩ ще наложат  стопански наказания и визови ограничавания против лицата, виновни за продължаващото насилието в Судан, заяви Франс прес, като цитира почитан представител на Белия дом, съобщи Българска телеграфна агенция.

Насилието в страната е покруса, която " би трябвало да спре ", акцентира в изказване Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на Джо Байдън. Той не заяви детайлности за глобите.

Малко по-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон възнамерява наказания против водачите, повели Судан " в неправилната посока ", след неуспеха на примирието, контрактувано с американска помощ. Той посочи, че и двете страни в спора са виновни за обстановката.

От началото на спора на 15 април армията на военачалник Абдел Фатах ал Бурхан и паравоенните Сили за бърза поддръжка на военачалник Мохамед Хамдан Дагало договориха десетина примирия, които скоро след приемането им се нарушаваха.

В изказването си Джейк Съливан дефинира като ужасяваща " кървавата баня " в Хартум и в Дарфур. Нарушаването на последното помирение " единствено ускорява нашите опасения от нескончаем спор и огромни премеждия за суданския народ ", добави той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР